Domowe zamrażarki

Zamrażarki w gospodarstwach domowych są wykorzystywane m. in. do zamrażania owoców, warzyw, mięsa, wędlin i pieczywa, jak również przechowywania przygotowywanych potraw lub gotowych mrożonek.

Zamrożenie potrawy pozwala na zachowanie jej wszystkich wartości odżywczych oraz witaminowych, a także jej niezmienionego wyglądu. Zamrażarki mają jedną komorę, a co za tym idzie jeden agregat, czyli sprężarkę. Najniższa temperatura jaką można uzyskać w zamrażarce to -18 stopni Celsjusza w zamrażarkach standardowych lub -24 stopnie Celsjusza w zamrażarkach oznaczonych czterema gwiazdkami.

Zakres temperatury można regulować przy wykorzystaniu pokrętła lub przycisków, w niektórych modelach obniżenie temperatury jest dodatkowo sygnalizowane specjalną diodą. Większość urządzeń ma dodatkową komorę niskich temperatur. Komora ta służy do szybkiego zamrażania niewielkich partii produktów.

Nowsze zamrażarki posiadają też funkcję SuperFrost, która umożliwia szybkie zamrożenie większej ilości produktów.

https://officeprojekt.pl/oferta/lady-recepcyjne/